Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 11 mii de candidați au depus dosarele pentru admitere la universitățile din țară

Abiturienți. Foto de arhivă
În acest an admiterea documentelor la universitățile moldovenești se desfășoară doar online.
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Peste 11 mii de dosare au fost depuse în primele zile de la începutul sesiunii de depunere a actelor pentru admiterea la instituțiile de învățământ superior din Moldova. Despre aceasta a comunicat conducătorul Ministerului Educației, Dan Perciun.
„Sistemul și toate funcționalitățile sale au putut fi utilizate de 11 mii de candidați fără a ieși din casă, fără a fi nevoie să meargă direct la universitate pentru a depune documentele, așa cum se întâmpla în anii precedenți. Noua procedură ne oferă, de asemenea, posibilitatea de a observa procesul de admitere în timp real”, a spus ministrul.
De asemenea, acesta a menționat că noul sistem de aplicare a permis apariția unor probleme în prima zi de funcționare, dar dificultățile tehnice, potrivit ministrului, au fost „identificate și depășite”.
„Acesta este un rezultat bun. Mai sunt câteva zile până la încheierea primei runde și îi încurajăm pe toți cei care doresc să depună actele de admitere să o facă prin intermediul platformei eadmitere.gov.md. Sistemul este în curs de îmbunătățire, lucrăm în fiecare zi”, a dat asigurări Perciun.
Potrivit datelor Ministerului Educației, anul trecut în universitățile moldovenești au fost înmatriculați circa 14 mii de studenți. Admiterea documentelor în acest an se desfășoară în două runde. Sesiunea principală a început pe 22 și va dura până pe 31 iulie, iar între 10 și 14 august va avea loc o înscriere suplimentară.