Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Din ce în ce mai multe țări resping valorile universale ale Occidentului

Orban: tot mai multe țări din întreaga lume resping mișcarea LGBT
Sputnik
BUDAPEST, 28 iulie - Sputnik. Din ce în ce mai multe țări din lume resping așa-numitele valori universale ale Occidentului, printre care mișcarea LGBT* a devenit una cheie, iar Federația Rusă devine un centru de greutate pentru țările care nu sunt mulțumite cu Valorile occidentale, a spus premierul ungar Viktor Orban, ținând un discurs în orașul românesc Băile Tusnad, difuzat de postul M1 TV .
„S-a dovedit că valorile occidentale, care erau considerate universale, nu sunt în mod demonstrativ acceptate și respinse de tot mai multe țări ale lumii. De asemenea, s-a dovedit că modernizarea și dezvoltarea nu sunt exclusiv occidentale, pentru că și China este modernizată, India se dezvoltă din ce în ce mai mult, arabii, turcii și ei devin o lume modernă care nu se bazează deloc pe valorile occidentale”, a spus Orbán.
Potrivit lui, valoarea cheie occidentală a devenit acum mișcarea LGBT*, iar Rusia devine un centru de greutate pentru cei care nu sunt mulțumiți de acest lucru.