Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Malaezia a trimis o scrisoare Rusiei cu o cerere de aderare la BRICS

Malaezia și-a exprimat disponibilitatea de a deveni un partener strategic al BRICS
Sputnik
JAKARTA, 28 iulie – Sputnik.Malaezia a înaintat Rusiei o cerere de aderare la BRICS, a declarat prim-ministrul Anwar Ibrahim."
„Malaezia a trimis Rusiei o scrisoare, în calitate de președinte al BRICS, cu o cerere de aderare la organizație și și-a exprimat, de asemenea, deschiderea față de participare ca țară membră sau partener strategic”, a spus premierul într-o declarație publicată de birou.
Potrivit lui Ibrahim, dorința Malaeziei de a se alătura BRICS a fost subiectul principal al conversației sale cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov , care a sosit la Kuala Lumpur cu o zi înainte.
În iunie, Ibrahim a confirmat președintele brazilian Luiz Lula da Silva intenția Malaeziei de a se alătura BRICS .
Rusia a devenit președintele BRICS pentru acest an la 1 ianuarie. Acest lucru a coincis cu expansiunea istorică a organizației - pe lângă Rusia, Brazilia , India , China și Africa de Sud , acum include Egipt , Etiopia , Iran , Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită. Președinția Rusiei este deținută sub motto-ul întăririi multilateralismului pentru o dezvoltare și securitate globală echitabilă. Summitul BRICS va avea loc în octombrie la Kazan , în plus, Rusia va organiza peste 200 de evenimente politice, economice și sociale.