Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Țările BRICS au fost conduse de dorința de a rezista Occidentului

Georgy Toloraya: BRICS a fost inițial condus de dorința de a-și găsi propria voce
Sputnik
MOSCOVA, 28 iulie -Sputnik. Țările BRICS au fost motivate inițial de dorința de a-și găsi propria voce, de a rezista Occidentului, care a provocat criza financiară severă din 2008, a declarat Georgy Toloraya, director executiv al Comitetului național de cercetare BRICS, pentru RIA Novosti.
„Vedeți, BRICS a apărut ca răspuns la criza financiară globală din 2008. Țările care au stat inițial la origini au fost conduse de dorința de a-și găsi propria voce, de a rezista Occidentului, care a provocat acea criză financiară foarte severă,” a spus el.
Acesta, a spus el, a fost ceea ce a ghidat Rusia, China, India, Brazilia și Africa de Sud – țările fondatoare ale BRICS, „ca o formațiune non-occidentală, ca o alianță a statelor care nu sunt mulțumite de ordinea mondială actuală, care include ca cea mai importantă nu atât o componentă de putere, cât de mult financiar și economic."
La urma urmei, fiecare dintre țările fondatoare ale BRICS, a adăugat Toloraya, reprezintă nu numai un stat mare cu economie în curs de dezvoltare, ci și o întreagă civilizație: chineză, indiană, latino-americană.
„Aceasta, dacă vreți, a fost inițial o uniune de civilizații care și-au exprimat într-o formă concentrată nu numai propriile interese, ci și pe cele ale statelor din jur care gravitau spre cooperarea cu ele”, a conchis interlocutorul agenției.