Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu: conform legii, toti deputatii trebuie sa plece in vacanta

Ultima ședință a Parlamentului moldovenesc din sesiunea de primăvară-vară va avea loc pe 31 iulie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 iulie – Sputnik. Deputații din Parlamentul Moldovei vor pleca în vacanță de la 1 august, iar ultima ședință a sesiunii de primăvară-vară va avea loc pe 31 iulie. Președintele Igor Grosu a anunțat acest lucru.
El a subliniat că fiecare funcționar, conform legii, este obligat să plece în vacanță.
„Lucrăm până pe 31 iulie, când va avea loc ultima ședință Conform legii, trebuie să „mergem în vacanță”, iar apoi rămâne la latitudinea fiecăruia ce va face în vacanță: să lucreze în continuare aici, la țară. ”, a spus președintele Parlamentului într-o emisiune la TVR.
Nu a aprobat comportamentul oficialilor guvernamentali care nu-și iau concediu și le acumulează de-a lungul anilor.

„Cred că acest lucru este greșit... Dar am văzut, când încă lucram la minister, unii angajați nu folosesc vacanța zeci de luni la rând. Se pare că nu își părăsesc birourile: dorm acolo, trăiesc și lucrează în folosul ministerului, nu prea cred asta, e timp de muncă, de odihnă, așa, conform legii, toți pleacă în vacanță .

Potrivit acestuia, acest lucru se aplică nu numai funcționarilor publici, ci și angajaților obișnuiți ai ministerelor și parlamentului.
Totodată, spicherul parlamentului a remarcat că în perioada vacanței sunt posibile apeluri la muncă de scurtă durată pentru întâlnirea delegațiilor străine și cu ocazia sărbătorilor legale.
"În august așteptăm delegații din România, SUA, țările baltice. În august sunt și sărbători: Ziua Limbii și Ziua Independenței. Vom suna doar în aceste zile sau când sunt invitați. În rest - 31 iulie - ultima zi lucrătoare, ședință, și cred că prima ședință de parlament va avea loc pe 5 septembrie”, a conchis Grosu.