Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Egiptul vrea să crească importurile anuale de ulei vegetal din Rusia

Uzina de extracție a uleiului din Labinsk. Foto de arhivă
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 iulie - Sputnik. Producătorul și distribuitorul egiptean de produse oleaginoase Gulf Arabian for Edible Oil, după ce a vizitat pavilionul de produse ale complexului agroindustrial rus în Egipt, este interesat de livrări mari de ulei de floarea-soarelui din Rusia cu peste 100 de mii de tone de ulei pe an - și este gata să primească cel puțin 12 nave cu produse pe an, informează Centrul rus de Export (CRE).
„Producătorul egiptean și cel mai mare distribuitor de ulei și produse oleaginoase Gulf Arabian for Edible Oil a vizitat pavilionul expozițional și de degustare a produselor complexului agroindustrial rus în Egipt. Ca urmare a negocierilor de afaceri, compania este interesată de livrări mari de ulei de floarea-soarelui din Rusia în cantitate de peste 100 de mii de tone de ulei pe an, și este pregătită să primească cel puțin 12 nave cu produse pe an”, se arată în comunicat.
Potrivit agenției analitice Oleoscope, în ultimii cinci ani, Rusia a crescut exporturile de uleiuri vegetale către Egipt în termeni fizici de peste 1,5 ori - până la 486 mii tone în 2023, inclusiv 393 mii tone de ulei de floarea-soarelui.
„Produsele rusești prezentate în pavilion îndeplinesc toate cerințele, au un preț competitiv și un mare potențial de export pe piața egipteană”, a comentat CRE, citând Gulf Arabian for Edible Oil.
În august, rezidenții pavilionului, producătorii de ulei de floarea-soarelui, vor fi invitați să viziteze fabrica Gulf Arabian for Edible Oil pentru a stabili contacte directe și a semna contracte de export. La rândul său, distribuitorul este pregătit să viziteze fabricile producătorilor de uleiuri și grăsimi din Rusia.
CER realizează un program privind pavilioanele de expoziție și degustare permanentă a produselor alimentare rusești în țări străine. Mai mult de 120 de companii și 2,5 mii de linii de produse sunt deja reprezentate în această rețea. Pavilioanele funcționează în China, Vietnam, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Arabia Saudită. Principalele avantaje pentru companiile rusești atunci când plasează produse în pavilioane sunt cazare gratuită, promovare și sprijin de marketing din partea CRE, asistență în găsirea potențialilor cumpărători și participarea la evenimente promoționale. Plasarea produselor în pavilion este disponibilă prin intermediul unei aplicații pe platforma My Export.