Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

O companie de utilizare a deșeurilor medicale își va începe activitatea în Moldova

Ministrul Dezvoltării Economice a informat despre o nouă companie străină care își începe activitatea în Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. O companie românească care se ocupă cu colectarea și valorificarea deșeurilor medicale și chimice va începe să activeze în Republica Moldova. Acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.
„Vești bune la sfârșit de săptămână! Un nou investitor vine în Republica Moldova. Este vorba despre compania românească „Sterileco”. Iar ieri a făcut primul pas oficial în această direcție: compania a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice.”, a scris Alaiba pe rețeaua de socializare.
Acesta a mai spus că compania activează în sectorul de prelucrare a deșeurilor medicale și chimice de 30 de ani, administrând opt fabrici situate în România.
Potrivit ministrului, sosirea Sterileco pe piața moldovenească înseamnă nu doar noi locuri de muncă, ci și o mai bună gestionare a deșeurilor periculoase.
„Ne bucurăm că prima piață aleasă pentru extindere este Republica Moldova. ”, a conchis viceprim-ministrul.
Potrivit Agenției de Investiții, Sterileco a analizat piața moldovenească încă din luna martie a acestui an, pregătindu-se pentru extindere.