Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA împinge Moldova spre scenariul ucrainean, a declarat Zaharova

Zaharova: SUA împinge Moldova spre scenariul ucrainean prin transferul de echipament militar
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Prin transferul de echipament militar către Moldova, Washingtonul împinge Chișinăul spre implementarea scenariului ucrainean, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„În același timp, regimul (președintelui moldovean Maia) Sandu, sub pretextul integrării europene, continuă cursul de militarizare a țărilor. La 15 iulie, ministrul moldovean al Apărării a anunțat venirea în curând a unui alt lot de echipamente militare din Statele Unite. Acest lucru nu înseamnă deschiderea de școli sau îmbunătățirea bunăstării cetățenilor moldoveni, ci împinge Moldova spre punerea în aplicare a scenariului ucrainean”, a declarat Zacharova în timpul briefingului.
De asemenea, Zharova a menționat că în proiectul de apărare națională actualizată a Moldovei pentru 2024-2034 se menționează că acțiunile Rusiei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale și ordinii constituționale a Moldovei. De asemenea, ea a adăugat că experții moldoveni independenți afirmă că, în viitorul apropiat, autoritățile moldovenești vor abandona neutralitatea constituțională a țării împotriva voinței poporului moldovean.
Anterior, Ministerul moldovean al Apărării a declarat că, la 15 iulie, Chișinăul a primit un lot de echipament militar din Statele Unite pentru instruirea și exercițiile naționale și internaționale ale armatei.