Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost creat un exoschelet pentru persoanele cu amputații de picioare

Dezvoltatorii ruși au creat un exoschelet pentru persoanele cu picioare amputate
Sputnik
YUZHNO-SAKHALINSK, 16 iulie - Sputnik. Dezvoltatorii ruși au creat un exoschelet care va ajuta persoanele cu picioare amputate sau paraplegie să se miște, a declarat serviciul de presă NTI pentru RIA Novosti în marginea Arhipelagului 2024.
Un exoschelet este o structură externă care se potrivește peste picioare. Este ca un cadru suplimentar care susține picioarele și ajută la mișcare.
„Echipa de dezvoltare rusă a creat un exoschelet pentru persoanele cu amputații duble ale piciorului, care este controlat atât prin gesturi ale mâinii, cât și folosind modele de mișcare specificate. Datorită acestui lucru, utilizatorul se va deplasa în siguranță și confortabil pe orice teren, controlând moduri diferite în funcție de situație”, a anunțat serviciul de presă.
„Cum funcționează? Exoscheletul ajută la distribuirea greutății corpului, reducând stresul asupra mușchilor și articulațiilor. Acest lucru face mișcarea mai ușoară și mai stabilă. Proiectul nostru se bazează pe utilizarea mai multor tehnologii avansate care asigură funcționalitate ridicată și ușurință de utilizare pentru oamenii cu amputații ale ambelor picioare sau paralizii ale extremităților inferioare”, a declarat liderul proiectului Anatoli Balabanov.
Exoscheletul imită mișcările picioarelor reale, permițând unei persoane să meargă, să stea în picioare și să efectueze alte acțiuni, a continuat NTI. Proteza se adaptează la schimbările de mers și încărcare, asigurând mișcări fine și naturale, au precizat dezvoltatorii. Giroscoapele ajută, de asemenea, exoscheletul să mențină echilibrul și stabilitatea. Dacă o persoană începe să piardă echilibrul, giroscoapele corectează imediat mișcarea exoscheletului pentru a preveni căderea.
"Imaginați-vă un dublu amputat sau tetraplegic. Cu dispozitivul nostru, el poartă un exoschelet care îi susține corpul și ajută la distribuirea uniformă a greutății. Protezele dinamice înlocuiesc picioarele lipsă și îi permit să meargă aproape ca înainte. Giroscoapele îi monitorizează constant mișcările și ajută la menținerea echilibrului acestui, chiar și pe o suprafață neuniformă”, a spus Balabanov.
„Arhipelago” este o activitate anuală de design și educație intensivă pentru reprezentanții companiilor de tehnologie și startup-urilor, echipelor de ingineri, echipelor de management ale regiunilor și universităților, reprezentanților organizațiilor științifice care dezvoltă proiecte în domeniul noilor tehnologii. În 2024, „Arhipelagul” va avea loc în regiunea Sahalin în perioada 8 iulie - 21 iulie. Principalele locații ale evenimentului vor fi orașul Yuzhno-Sahalinsk și aerodromul Pushisty.