Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden și-a permis din nou să-l insulte pe Putin

Vladimir Putin și Joe Biden. Foto de arhivă
Biden l-a insultat pentru a doua oară în decurs de 24 de ore pe liderul rus în cadrul unui discurs public.
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, și-a permis din nou să îl insulte pe liderul rus Vladimir Putin și pe oponentul său Donald Trump în timpul unui discurs la Detroit.

"Când acel măcelar Putin, pe care îl cunosc de mult timp, a invadat Ucraina, iată ce a spus Trump. Eu nu am inventat nimic. L-a numit geniu, a spus că a fost minunat", a declarat Biden.

Dar, cu toate acestea, a adăugat președintele american, au preferat să vorbească despre modul în care el confundă numele.
Aceasta a fost urmată de o altă ieșire împotriva lui Trump.
"Niciun președinte al Statelor Unite care se respectă nu ar fi vreodată, niciodată, un cățeluș al lui Putin ca tipul ăsta", a spus Biden.
Vorbind despre Putin, președintele american nu a mai fost de mult timid în exprimări. Zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă care a urmat summitului NATO, el l-a insultat pe liderul rus spunând că "cele mai adânci și mai vechi temeri ale Europei au revenit la viață", deoarece "ucigașul nebun a marșat înainte".
Putin însuși a răspuns deja la remarcile grosolane ale lui Biden cu zicala "cine poreclește așa se numește". Iar în februarie, președintele rus a declarat că Biden la Casa Albă este preferabil pentru Rusia decât Trump, deoarece este un politician mai experimentat și mai previzibil.