Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul moldovean promite o nouă cursă aeriană de la Chișinău la Atena

Aeroportul Chișinău. Foto de arhivă
Un nou zbor din capitala Republicii Moldova spre capitala Greciei va fi operat începând cu luna septembrie, a dat asigurări premierul moldovean.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. O nouă cursă aeriană de la Chișinău la Atena va fi deschisă începând cu 12 septembrie, a declarat miercuri premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Guvernului.
"Din 12 septembrie, vom avea o nouă cursă de zbor spre Atena. Vom continua să deschidem tot mai multe zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vedem interesul și atitudinea pozitivă a statelor membre prietenoase ale UE. Vom continua aceste eforturi", a spus Recean.
În prezent, zborurile spre Atena sunt operate din portul aerian Chișinău de două ori pe săptămână, marțea și duminica.
Transportatorul low-cost Wizz Air a anunțat, de asemenea, noi zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru toamnă. Zborurile Chișinău - Viena și Chișinău - Varșovia vor fi operate din 30 septembrie în fiecare luni, miercuri și vineri.
Zborul Chișinău-Abu Dhabi va fi lansat pe 27 octombrie. Zborurile vor fi operate miercurea, vinerea și duminica.
Anterior, revenirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost anunțată de compania aeriană germană Lufthansa. Zborurile sunt operate de cinci ori pe săptămână.
Economie
Moldova va primi un credit de 98 de milioane de euro pentru reparația drumurilor regionale
La mijlocul lunii aprilie, alte trei companii aeriene au început să opereze zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău: Air Anka, Mavi Gök Airlines și Sky Vision.
Din luna februarie a acestui an, au fost lansate zboruri directe de la Chișinău la Tbilisi, operate de Georgian Wings.
Începând cu luna mai, compania airBaltic a lansat două zboruri săptămânale către Riga, capitala Letoniei.