Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sursa: Orban este în drum spre China

Orban este în drum spre China, unde urmează să sosească luni
Sputnik
BUDAPEST, 7 iulie - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban se află în drum spre China, unde va sosi luni dimineață, a informat portalul maghiar 444.hu , citând surse.
„După Kiev, Moscova și Azerbaidjan, potrivit informațiilor noastre, Viktor Orban va pleca în China, din câte știm, conform planurilor, prim-ministrul ungar va sosi în țara asiatică în zorii zilei de luni”, se spune în mesaj.
Vineri, Orban și delegația sa au sosit la Moscova și au avut o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin . El a numit vizita la Moscova următoarea etapă a misiunii de pace, a cărei primă etapă a fost o călătorie la Kiev pe 2 iulie. Premierul ungar a declarat că intenționează să organizeze mai multe întâlniri „la fel de neașteptate” săptămâna viitoare.
Ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a declarat anterior în repetate rânduri că Budapesta nu sprijină ideea unui nou Război Rece și a unei „cortine de fier” între țările din Est și Vest și consideră că, pentru a evita colapsul economic, Europa ar trebui să dezvolte cooperarea cu Asia în situaţia geopolitică actuală. Motorul schimbărilor economice majore din lume, potrivit lui, sunt țările din Est.