Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin se va întâlni cu Xi Jinping și Erdogan în marja summitului de la Astana

Ușakov: Pe 3 iulie, Putin se va întâlni cu Xi Jinping, Erdogan și alți lideri de stat
Sputnik
CHIȘINĂU. 3 iul - Sputnik. Vladimir Putin va avea mai multe întâlniri bilaterale importante în marja summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Astana, inclusiv cu liderii Chinei și Turciei, a declarat consilierul prezidențial pentru afaceri internaționale Iuri Ușakov.
"Practic, discuțiile bilaterale vor avea loc pe 3 iulie, adică înainte de deschiderea summitului OCS. Se preconizează că vom avea prima conversație cu președintele mongol Khurelsukh, urmată de o conversație cu președintele azer Aliyev, după care - o conversație cu liderul pakistanez Sharif. Mai apoi, o conversație cu Erdogan, după care o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping. iar înainte de a pleca la un dineu informal organizat pentru participanții la summit, președintele nostru se va întâlni cu gazda acestui eveniment, domnul Tokaiev", a spus el.
Vorbind despre viitoarea întâlnire dintre liderul rus și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Ușakov a menționat că aceștia vor discuta probleme importante și sensibile. Kremlinul se așteaptă ca subiectul vizitei planificate a lui Putin în Turcia să fie la fel abordat în marja acestei reuniuni.
Programul liderului rus pentru 4 iulie include în principal evenimente la nivel înalt, dar este posibil să existe timp pentru mici și scurte contacte bilaterale, a mai precizat Ușakov.
La Astana, potrivit consilierului prezidențial, nu este prevăzută nicio întâlnire separată între Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko.
Este preconizat ca participanții din cadrul acestui summit vor semna 24 de acorduri, dar și o declarație comună despre respectarea principiilor de bună vecinătate și unitate.
La sfârșitul summit-ului Vladimir Putin va avea o conferiță de presă unde va răspunde la întebările jurnaliștilor.