Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

New York Times: Vor să-l scoată cu forța pe Biden de la alegeri

NYT: Donatorii Partidului Democrat discută despre scoaterea lui Biden de la alegeri împotriva voinței sale
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 iunie – Sputnik. Sponsorii Partidului Democrat din SUA, după eșecul lui Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump, sunt profund alarmați și discută acum posibilitatea de a-l exclude împotriva voinței sale pe șeful Casei Albe de pe lista candidaților la președinție, scrie New York Times , citând surse.
„Donatorii mereu nervoși ai Partidului Democrat s-au trezit vineri, când unii dintre cei mai bogați oameni ai Americii s-au îngrijotați de performanța slabă a dezbaterilor a lui Biden și s-au întrebat cum se schimbă cursul alegerilor”, se spune în articol.
Unul dintre interlocutorii publicației a anunțat începutul discuțiilor cu consultanții politici despre „reguli secrete” care ar ajuta la excluderea lui Biden împotriva voinței sale de pe lista candidaților înainte sau în timpul Convenției Naționale Democrate.
Potrivit ziarului, unii donatori speră că Biden va putea „vedea lumina” și va refuza în mod voluntar să participe la alegeri. Alții sugerează să discutați cu prima doamnă Jill Biden pentru a-l convinge pe președinte să se retragă din cursa electorală.
Presa americană este de acord că Biden a avut rezultate slabe la prima dezbatere cu Trump, care a avut loc vineri seara la Atlanta . Actualul președinte american s-a bâlbâit și a făcut o pauză, nu și-a formulat întotdeauna clar gândurile, iar la finalul evenimentului, camera de televiziune a surprins momentul în care soția sa Jill l-a ajutat pe Biden să coboare scările.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie 2024. Principalii rivali în cursa electorală sunt actualul șef al statului, democratul Biden, și fostul lider american, republicanul Trump.