Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kennedy Jr. a numit bombardarea plajei din Sevastopol terorism

Kennedy Jr. a numit bombardarea plajei din Sevastopol terorism și un act de război
Sputnik
WASHINGTON, 27 iun – Sputnik. Candidatul american la preșidenție Robert Kennedy Jr. a numit bombardarea plajei din Sevastopol cu rachetele americane ATACMS drept terorism și act de război al Statelor Unite împotriva civililor ruși.
„Cuvântul care descrie acest lucru este terorism. Acesta este un act de război al Statelor Unite împotriva civililor ruși”, a scris el pe rețeaua de socializare X, însoțind postarea cu un videoclip al tragediei.
Un atac terorist deliberat cu rachete asupra orașului Sevastopol a fost efectuat pe 23 iunie, la ora 12.15, ora Moscovei, de cinci rachete operaționale-tactice ATACMS americane echipate cu focoase cluster. În timp ce respingea atacul cu rachete, apărarea aeriană rusă a interceptat patru rachete. Explozia focosului cu fragmentare al celei de-a cincea rachete americane în aer a dus la numeroase victime în rândul civililor din Sevastopol. Potrivit ultimelor date, 153 de persoane au fost rănite și rănite de gravitate diferită, 79 dintre acestea fiind internate în spital, inclusiv 27 de copii. Patru au murit, inclusiv doi copii. Luni, 24 iunie, a fost declarată zi de doliu în Sevastopol și Republica Crimeea.