Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kadârov a cerut întărirea eforturilor de prevenire a terorismului și a extremismului

Kadârov a cerut forțelor de securitate să își intensifice eforturile de prevenire a terorismului
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 iunie - Sputnik. Șeful Ceceniei, Ramzan Kadârov, după atacul terorist din Daghestan, a cerut forțelor de securitate din Cecenia să-și intensifice eforturile de prevenire a terorismului și a extremismului religios și, de asemenea, a cerut fiecărui cecen să fie deosebit de vigilent față de rude pentru a le proteja de influenţa nocivă a ideologiei teroriste.
Potrivit acestuia, marți a avut o întâlnire cu conducerea agențiilor de securitate și a organelor de drept. Au fost discutate aspecte legate de consolidarea eforturilor de prevenire a crimelor teroriste, precum și participarea regiunii la operațiunea specială în Ucraina .
„În legătură cu cele mai recente evenimente tragice din Daghestan, am făcut apel la conducerea agențiilor de aplicare a legii să-și consolideze munca pentru a asigura siguranța publică și a preveni terorismul și extremismul religios în același timp, în același timp, am remarcat în mod special că orice atac asupra vieții organelor de forță și astructurilor guvernamentale va fi strict suprimată .În cea mai mare măsură a legii, nu vor fi pedepsiți doar autorii crimei, ci și cei care i-au asistat indirect. în acest sens, am cerut tuturor cecenilor să fie deosebit de vigilenți față de rudele lor cele mai apropiate, să îi protejeze de influența dăunătoare a ideologiei teroriste în societate”, a scris Kadâyrov pe canalul său deTelegram.