Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Un grup de experți de la Departamentul Trezoreriei SUA și-au încheiat vizita la Chișinău

Drapelul SUA și cel al Republicii Moldova. Foto de arhivă
Finanțiștii moldoveni și americani s-au întâlnit la Chișinău pentru a discuta despre reforme.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Ministrul moldovean al Finanțelor, Petru Rotaru, s-a întâlnit la Chișinău cu experții Biroului de Asistență Tehnică al Departamentului Trezoreriei SUA, anunță serviciul de presă al ministerului.
Experții americani s-au aflat în Moldova în perioada 3-14 iunie în cadrul unei misiuni de consolidare a proceselor bugetare, a raportării financiare și a standardelor de contabilitate în sectorul public.
La întrevedere au mai participat secretarul de stat al ministerului, Vladimir Arachelov și directorul Inspectoratului de Stat pentru Control Financiar, Svetlana Țurcanu.
"Petru Rotaru a mulțumit experților pentru profesionalismul de care au dat dovadă în cadrul colaborării pe termen lung și pentru suportul acordat în domeniile de activitate ale ministerului", precizează serviciul de presă.
Experții americani au declarat că vor participa cu toată deschiderea la studierea sectoarelor care necesită dezvoltare. În plus, reprezentanții Ministerului de Finanțe al SUA au remarcat posibilitatea acordării de asistență tehnică pentru consolidarea proceselor bugetare și a standardelor de contabilitate.
Experții urmează să propună o serie de recomandări privind implementarea experienței internaționale pentru asigurarea durabilității reformelor propuse de ministerul moldovean.