Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețurile petrolului scad din cauza preocupărilor legate de cerere

Saxo Capital Markets P: Prețurile petrolului scad din cauza preocupărilor legate de cerere
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Prețurile globale ale petrolului au scăzut joi dimineață din cauza preocupărilor legate de cerere care au apărut după publicarea deciziilor în urma unei reuniuni a Sistemului Rezervei Federale (FRS) al SUA, potrivit datelor de tranzacționare și comentariilor analiștilor.
Începând cu ora 8.03, ora Moscovei, prețul futures din august pentru petrolul Brent a scăzut cu 0,27%, la 82,38 dolari pe baril, și prețul futures din iulie pentru WTI - cu 0,25%, la 78,3 dolari.
Miercuri seara a fost publicat procesul-verbal al ședinței Rezervei Federale din SUA, în urma căruia autoritatea de reglementare a menținut pentru a șasea oară consecutiv rata dobânzii de bază la 5,25-5,5% pe an. În plus, conform procesului verbal, Comitetul Federal pentru Piața Deschisă din SUA nu consideră că este recomandabil să scadă dobânda până când nu va avea mai multă încredere în încetinirea inflației.
Deciziile privind rata de actualizare a Rezervei Federale afectează dolarul, care la rândul său afectează cererea de materii prime de la deținătorii altor valute.
„Trecerea Fed la hawkish a condus la noi îngrijorări cu privire la cererea de petrol”, a declarat Charu Chanana, analist la Saxo Capital Markets Pte din Singapore, pentru Bloomberg.