România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Geoană, prima reacție după condamnarea cumnatului său

Secretarul General Adjunct al NATO a declarat, într-un mesaj în cadrul deschiderii dezbaterii organizate de Institutul Aspen România, că transparența și combaterea corupției sunt importante pentru România
Sputnik
BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacționat sâmbătă după ce Mircea Costea, cumnatul său, a fost dat în urmărire de către Poliție, fiind condamnat definitiv la șase ani de închisoare.
”Buna guvernare, transparența și combaterea corupției sunt importante pentru ca România să-și atingă potențialul strategic, economic și uman” a declarat Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un mesaj în deschiderea dezbaterii intitulate „Europa în ascensiune – un nou centru de greutate: O nouă perspectivă asupra Europei de sud-est, centrale și de est”, organizate de Institutul Aspen România.
Geoană a spus, de asemenea, că buna guvernanță contează, că transparența contează și că lupta împotriva corupției contează.
Secretarul General Adjunct al NATO a subliniat că, uneori, când vorbim despre aceste noi centre de greutate, avem tendința de a uita că, pentru a ajunge cu adevărat în liga mare, trebuie să ne asigurăm că avem și instituțiile politice, economice și de stat de drept, precum și mecanismele de control și echilibru, astfel încât adevăratul potențial, strategic, economic și uman să fie eliberat.