Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La încoronarea lui Carol al III-lea s-a observat un detaliu ciudat

Utilizatorii Twitter au observat că covorul de la încoronarea lui Carol al III-lea seamănă cu steagul Ucrainei
Sputnik
CHIȘINĂU,7 mai - Sputnik. Utilizatorii Twitter au ridiculizat covorul în culorile drapelului Ucrainei la încoronarea lui Carol al III-lea.
În timpul evenimentului solemn, mulți au atras atenția asupra covorului din Westminster Abbey, care semăna cu steagul ucrainean. Așadar, ambasadorul britanic în Ucraina, Melinda Simmons, a scris în microblogul ei că „am văzut Ucraina acolo și mi-am pierdut cunoștința pentru un minut”. Părerea utilizatorilor Twitter sub postarea ei a fost împărțită, dar mulți au observat asemănările.
„Există coduri și mesaje simbolice peste tot dacă știi unde să cauți și ce să cauți”, a scris un comentator.
„Ar putea fi un tribut adus Barbados”, a ridiculizat un alt utilizator.
„Coincidență sau design?” întrebă un al treilea.
„Este destul de ironic că Regele trebuie să meargă în culorile Ucrainei”, a spus utilizatorul.
„Nu poate fi o coincidență”, a spus un alt utilizator.
"Ce înseamnă asta? Steagul Ucrainei este folosit ca un covor murdar", a adăugat comentatorul.
Telegraph a raportat ulterior că autoritățile britanice au numit asemănarea covorului de încoronare cu steagul ucrainean o „coincidență fericită”.
Sâmbătă a avut loc încoronarea regelui britanic Carol al III-lea și a soției sale, regina consort Camilla. Palatul Buckingham a invitat peste 2.000 de oaspeți, inclusiv reprezentanți din 203 țări și teritorii, inclusiv aproximativ 100 de șefi de stat. Din Ucraina, soția lui Vladimir Zelenski Elena și prim-ministrul Denis Shmygal au sosit la ceremonie .