Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șefa FMI anunţă că pe plan mondial se renunță treptat la dolar

Lumea renunță treptat la utilizarea dolarului american, a declarat Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI)
Sputnik
BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik. În timpul unei discuții la Institutul Milken din Washington, Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI) a arătat că lumea renunţă treptat la dolar.
Comentând perspectivele de utilizare a acestei monede la scară globală în viitor, ea a subliniat că acest subiect nu este deosebit de îngrijorător.
„Într-adevăr, există o abandonare treptată a dolarului , dar nu văd nicio alternativă la acesta. În orice caz, nu în viitorul apropiat”, a spus Georgieva.
Pe fondul sancțiunilor anti-ruse, încrederea în dolar se pierde. Multe țări încearcă să reducă utilizarea acestuia în diferite tipuri de plăți. Rusia a urmat un curs de a abandona utilizarea monedei americane în reglementările internaționale, iar SUA asistă neputincioasă la renunţarea la dolar.