Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc: Vaticanul și Ungaria implicate în eforturile de pace în Ucraina

Papa Francisc a făcut dezvăluiri despre implicarea în procesul de pace în Ucraina: ”Nu am discutat cu Viktor Orban doar despre Scufița Roșie”.
Sputnik
BUCUREȘTI, 1 mai -Sputnik. Papa a confirmat că Vaticanul și Ungaria sunt implicate în colaborare pentru o acțiune de mediere între Federația Rusă și Ucraina, însă a spus că detaliile vor fi făcute publice la momentul potrivit.
Atât Vaticanul cât și Budapesta au criticat de mai multe ori alimentarea de către Occidentul colectiv a războiului din Ucraina, prin susținerea acordată regimului de la Kiev.
Papa a adăugat că a vorbit despre situaţia din Ucraina şi cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse din Budapesta.
Papa Francisc a vorbit în timpul zborului către Vatican după deplasarea în Ungaria şi despre starea sa de sănătate. În martie, el a fost spitalizat. Suveranul Pontif a spus că a simţit o durere puternică pe fiinalul audienţeii generale de miercuri, 29 martie, şi a încercat să doarmă.
“Nu mi-am pierdut cunoştinţa, dar am avut febră şi la ora 15.00 doctorul m-a dus la spital. Era o pneumonie puternică şi acută. Slavă Domnului, pot să vorbesc despre asta. Corpul meu a răspuns bine la tratament”. La 1 aprilie, Papa Francisc a fost externat.