Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nevoile MAI moldovenesc sunt evaluate de experți ai Comisiei Europene

Serviciul de presă al MAI precizează că ministrul de resort, Ana Revenco, a avut o întrevedere tehnică cu experții SEAE și ai Comisiei Europene, care au evaluat, la ultima etapă, nevoile de intervenție imediată ale afacerilor interne în situații de criză.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Ministerul moldovean al Afacerilor Interne anunță că necesitățile sale sunt supuse unei evaluări de către experții Comisiei Europene. De ce necesitățile MAI nu sunt evaluate de conducerea acestuia, ci de structuri din afara țării, instituția nu ne informează.
Serviciul de presă al MAI precizează că ministrul de resort, Ana Revenco, a avut o întrevedere tehnică cu experții SEAE și ai Comisiei Europene, care au evaluat, la ultima etapă, nevoile de intervenție imediată ale afacerilor interne în situații de criză. În cadrul discuțiilor cu acești experți ministrul Revenco a prezentat membrilor misiunii necesitățile sistemului afacerilor interne ale Republicii Moldova la etapa actuală și pașii pe care i-a întreprins instituția pentru a face față provocărilor venite din exterior, în contextul războiului din Ucraina.
Sursa oficială subliniază că ministrul moldovean a prezentat principalele obiective ale MAI, care au scopul de a spori capacitatea de acțiune a afacerilor interne ca factor de stabilitate și securitate în regiune, prin:
Acordarea suportului pentru dezvoltarea capacității de intervenție a HUB-ului de Securitate UE la Chișinău;
Accelerarea implementării Strategiei de dezvoltare a afacerilor interne în concordanță cu politicile de Securitate europene și îndeplinirea aquis-ului comunitar;
Creșterea capacităților de analiză, risc și previziune strategică;
Managementul crizelor.
În discuțiile cu experții menționați mai sus „a fost subliniată importanța fortificării instrumentelor de politici cu cerințele actuale din regiune, dar și identificarea unei modalități de creștere a capabilităților pentru combaterea și prevenirea pericolelor de securitate, pe plan național, cât și regional”.

MAI ține să informeze că „Delegația experților din cadrul instituțiilor UE s-au deplasat, acum o lună, în mai multe regiuni din țară, pentru a analiza realitatea din teren, inclusiv în zona de frontieră, dar și pentru a identifica, împreună cu specialiștii MAI Moldova, prioritățile de intervenție financiară necesară afacerilor interne, pentru a răspunde eficient amenințărilor”.
Editoriale
Întâlnirea de la Bruxelles și „Ramstein-9”: patronajul și sabotarea intereselor FAU