Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfaturi pentru detoxifierea organismului după Revelion

După masa îmbelșugată de Anul Nou, sfaturile pentru detoxifierea organismului vă vor ajuta nu doar să eliminați toxinele acumulate în corp, ci să vă redobândiți și tonusul.
Sputnik
Nutriționista Luminița Suveică afirmă că detoxifierea organismului este recomandată pentru fiecare om o dată pe săptămână. În cadrul unei emisiuni de la Sputnik Moldova, medicul a relatat cum atenuăm impactul negativ al alcoolului, al excesului de grăsimi și al zahărului după Sărbători.
"Detoxul poate să fie pe bază de hrișcă, brânză degresată și chefir. Detox-urile pe bază de fructe și legume proaspete sunt suportate mai greu și nu sunt recomandate persoanelor care suferă de probleme gastrice, deoarece ele stimulează secreția de acid din stomac. Detox-urile pe bază de sucuri sunt complicate și nu trebuie folosite mai mult de o zi. Cu 24 de ore înainte de procedura de curățire a organismului este necesară o pregătire specială", a spus Luminița Suveică.
Totodată, nutriționista menționează că cinci zile de detox profund prezintă un stres pentru organism. Cea mai bună metodă științifică de a scădea din greutate este reducerea cu 250 de grame a cantității din porția zilnică. Rolul pe care îl are hidratarea în funcționarea organismului este vital. Lichidele sunt cele care mențin elasticitatea celulelor, transportă substanțele hrănitoare, curăță corpul uman de toxine și îl protejează de boli.