Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ce compensații oferă guvernul la consumul de gaze naturale

Guvernul a anunțat care sunt compensațiile pentru consumatorii casnici de gaze naturale. Aceștia sunt împărțiți în patru categorii, în funcție de veniturile acestora.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Pentru consumatorii casnici de gaze naturale volumul maxim compensat este de 180 de metri cubi pe lună per loc de consum, ceea ce este cu 30 de metri cub pe lună mai mult decât plafonul aplicat anul trecut.
Prețurile pentru consumatorii casnici de gaze naturale, în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică, sunt următoarele:
Pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată prețul final va fi 12 lei pe metru cub, ceea ce înseamnă că la tarifele actuale valoarea compensației va fi de 17,27 lei pentru un metru cub, iar valoarea maximă în factură pentru această categorie va fi de 3110 lei.
Pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată, a doua categorie, prețul final va fi de 14 lei pe metru cub, ceea ce înseamnă că la tarifele actuale valoarea compensației va fi de 15,27 de lei pe metru cub, iar valoarea maximă a compensației în factură va fi de 2750 de lei.
Pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică medie prețul final va fi de 17 lei pe metru cub, ceea ce înseamnă că valoare compensației va fi de 12, 27 de lei pe metru cub.
Iar pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică scăzută prețul final va fi de 24 de lei pentru metru cub, la tarifele actuale asta înseamnă o compensație de 5,27 lei pe metru cub.