Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce socialiștii nu participă la protestele din centrul Capitalei – Ce spune Dodon

Vor adera socialiștii la protestele de masă din Chișinău? – la această întrebare a răspuns Igor Dodon pentru Sputnik Moldova. Ea a vorbit și despre prețul la gaz.
Sputnik
Maia Sandu a protestat atunci când tariful la gaze naturale era de 4,60 lei, iar acum tariful este de șase ori mai mare, a amintit fostul președinte Igor Dodon.
"Oamenii nu vor putea plăti acest tarif. Prin urmare, am înaintat o propunere de stabilire de urgență a unui nivel maxim de 10 lei (pentru metru cub de gaze naturale – n.n.), iar restul să compenseze Guvernul. Vor spune că nu sunt bani la buget", deci contactați-vă partenerii - americani, europeni, care v-au interzis să comunicați cu Putin pe chestiunea prețului la gaz, și lăsați-i să dea această diferență de 20 de lei... Altfel, oamenii, pur și simplu, nu vor supraviețui. Dacă nu poți, atunci pleacă", a spus Dodon.
Ea explicat și de ce PSRM nu participă la protestele nonstop din centrul Capitalei.
„Eu cred că trebuie să se iasă la proteste. Ceea ce spune Maya Grigorievna [Sandu] este că aceștia hoții, sau, după cum a spus ea, scot oamenii la proteste... Asta este nedemn de nivelul președintelui. Câțiva ani în urmă, ei înșiși au protestat împotriva acelei puteri”, a spus Igor Dodon astăzi, înainte e intrarea în sala de judecată din sectorul Buiucani, Chișinău, unde urma să fie examinat unul din dosarele în care este vizat, dar ședința a fost amânată.
"Oamenii nu ies la proteste pentru Șor. Oamenii ies împotriva acestui puteri. Din câte știu eu, socialiștii au propria lor agendă. Mi-a fost interzis să comunic cu colegii. Am văzut că s-au luptat foarte bine în Parlament când a fost examinat votul de neîncredere în Guvern. Cât despre proteste, ei trebuie să decidă când și cum. Cred că toată lumea, atât stânga, cât și dreapta, ar trebui să se unească împotriva acestui Guvern, fără bannere de partid. În caz contrar, această putere va rămâne până în 2024-2025”, a mai spus Igor Dodon.