Galerie foto
Vedeți în imagini spectaculoase ce se întâmplă în Moldov și în lume

Adevărul războiului prin prisma lui Andrei Stenin - fotografie

Potrivit colegilor, jurnalistul a arătat războiul așa cum l-a văzut, iar munca sa este cel mai înalt grad de onestitate jurnalistică. Urmăriți în galeria Sputnik Moldova cele mai bune fotografii ale jurnalistului.
Sputnik
Fotojurnalistul rus Andrei Stenin a murit în Ucraina pe 6 august 2014. El a devenit al patrulea jurnalist rus ucis în timpul conflictului armat din estul Ucrainei.
Stenin a fost corespondent de război și s-a specializat în practicarea acestei activități în zonele de conflict, în situații de urgență și de dezordini în masă. În timpul activității sale, el a vizitat puncte fierbinți și a acoperit situația din Siria, Fâșia Gaza, Libia și alte regiuni.
Andrei Stenin este omul care putea, printr-o singură fotografie, să transmită esența unui eveniment sau situații.
1 / 13

Fotojurnalistul MIA Rossiya Segodnya, Andrei Stenin. Corespondentul de război s-a născut pe 22 decembrie 1980. După o deplasare în Cairo, Andrei a decis să se consacre lucrului în regiunile de conflict.

2 / 13

În fotografie: participanți la manifestația de susținere a integrării europene a Ucrainei de pe Strada Hrushevsky din Kiev

3 / 13

Stenin se află într-o deplasare de afaceri în Ucraina - 13 mai 2014

4 / 13

Jurnalistul a lucrat la Kiev, Donețk, Lugansk, Mariupol, Shakhtarsk și Slaviansk.

5 / 13

Pe 5 august 2014, Stenin a încetat să mai comunice. Timp de aproximativ o lună, nu s-a știut nimic despre soarta lui.

6 / 13

În fotografie: ciocniri între protestatari și oamenii legii în timpul revoltelor din apropierea clădirii administrației prezidențiale a Ucrainei

7 / 13

În fotografie: clerul ucrainean se află între poliție și opoziție pe teritoriu neutru

8 / 13

În fotografie este surprins fumul de la incendii și susținătorii opoziției, în Piața Independenței din Kiev

9 / 13

Participant la protestul pentru integrarea europeană a Ucrainei pe strada Hrushevsky din Kiev

10 / 13

Pe lângă Stenin, în timp ce lucra în Ucraina, cameramanul Channel One Anatoly Klyan, inginerul de sunet și corespondentul VGTRK Anton Voloshin și Igor Kornelyuk au fost uciși.

11 / 13

Stenin a murit în apropierea orașului Snezhnoye. Mașina în care se afla cu o misiune editorială a fost împușcată și arsă pe autostradă.

12 / 13

Potrivit colegilor, jurnalistul a arătat războiul așa cum l-a văzut, iar munca sa este cel mai înalt grad de onestitate jurnalistică.

13 / 13

Stenin a primit postum Ordinul Curaj prin decret al președintelui Rusiei.