Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marina Tauber a fost arestată pentru 30 de zile, va sta în penitenciarul 13

Deputatul din opoziție, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în penitenciarul 13.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Judecătoria magistrații din sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău au decis plasarea în arest pentru un termen de 30 de zile a deputatului din opoziție, Marina Tauber.
Tauber a fost escortată de mascați la penitenciarul 13.
Marina Tauber a declarat, la ieșirea din sala de judecată, că această decizie „era de așteptat”.
Potrivit procurorului, decizia de arestare a deputatului are drept temei prezența câtorva riscuri: săvârșirea de noi infracțiuni.
„La 11 iulie a săvârșit o altă infracțiune, prin falsificarea raportului prezentat Comisiei Electorale Centrale privind gestiunea partidului Șor. Un alt risc existent este că în cadrul măsurilor și acțiunilor de urmărire penală a fost stabilit că la 21 iulie, prin perchezițiile petrecute, a fost stabilit că și computerul personal a învinuitei, cât și cele utilizate de alți membri a partidului unde a fost efectuat percheziții în sediu, pe aceste computere au fost reinstalate sistemul de operare, iar alți participanți care la fel au semnat raportul prezentat CEC s-au sustras de la urmărire penală părăsind țara”, a spus procurorul.
Avocații Marinei Tauber au declarat că vor contesta decizia instanței.
Politică
Procurorii încearcă să convingă instanța să o aresteze pe Marina Tauber pentru 30 de zile