Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritatea Aeronautică Civilă a redus numărul de autorizații pentru o companie aeriană

Una din companiile aeriene care efectuează zboruri din și spre Republica Moldova a rămas cu mai puține autorizații de zbor.
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova anunță că a redus numărul de autorizații emise companiei aeriene Fly One. Despre aceasta a anunțat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, pe canalul său de Telegram.
„Astfel, 23 din 38 de autorizații au fost suspendate până la remedierea situației. Aceste intervenții nu vor afecta pasagerii, compania aeriană urmând să-și onoreze obligațiile de transportare a pasagerilor, conform biletelor comercializate”, a declarat Andrei Spînu.
Potrivit oficialului, suplimentar, AAC a fost solicitată să pregătească modificări la actele normative care să crească contravențiile și să avem norme clare pentru suspendarea/retragerea autorizațiilor pentru curse regulate/neregulate în cazul unor abateri ce aduc atingere drepturilor consumatorilor.
Decizia autorităților a fost luată după ce în ultima perioadă au fost făcute publice mai multe plângeri ale pasagerilor care au avut de suferit în urma suspendării și anulării zborurilor operate de navele companiei amintite.
Societate
Potrivit ONU, populația lumii va ajunge la opt miliarde de oameni în acest an