Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost deputat: "Statutul de candidat al Republicii Moldova în UE este o parodie"

Fostul deputat Nicolae Pascaru: "Este o rușine atunci când pensia unui moldovean este de 100 de euro, iar guvernarea se laudă cu statutul de candidat UE"
Sputnik
Într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, ex-deputatul PSRM Nicolae Pascaru s-a arătat revoltat de atitudinea actualei guvernări față de problemele sociale și economice, dar care se laudă cu noul statul al Republicii Moldova.
"Este o parodie ceea ce încearcă să mimeze guvernarea cu acest statut de candidat UE. Presa care simpatizează actuala conducere încearcă să transforme decizia UE într-o realizare istorică. Este aberant. Guvernul Gavrilița nu a făcut niciun lucru bun până acum pentru societate. Interesul poporului acum este de a avea un preț bun la gaze, resurse energetice și prețuri cât mai mici. Acest statut de candidat este anti-statal", a precizat Pascaru.
Fostul deputat este convins că decizia de a deveni candidați la comunitatea europeană este un PR ieftin, iar dosarul intentat lui Igor Dodon cu toate audierile "este nimic altceva decât o răfuială politică".
"Totul absolut are o legătură. Neavând performanțe, actuala guvernare are două obiective. De a face spectacol politic din dosarul lui Igor Dodon și de a demonstra celor din UE că reforma justiției are rezultate", susține Nicolae Pascaru.