Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Boris Foca: Ceea ce se întâmplă acum este un nou furt din buzunarul fiecărui cetățean

Boris Foca, președinte "PRO Moldova": ”Suntem un partid extraparlamentar pro-european și ne dorim într-o manieră cât mai rapidă ca acest guvern să plece.“
Sputnik
Președintele Partidului "Pro Moldova", într-un interviu exclusiv pentru Agenția Sputnik Moldova susține că dacă lucrurile în țară vor decurge mai departe în aceeași direcție partidele extraparlamentare vor ieși și ele în stradă.
"Nu ne dorim o destabilizare a situației. Este ceva firesc pentru o societate democratică să ne manifestăm dezacordul față de ceea ce se întâmplă. Nu ține neapărat de partide, dar de fiecare cetățean care nu mai rezistă și protestează. Avem nevoie de politici coerente", a declarat Foca.
Liderul partidului este de părere că nu neapărat contextul regional a dus la scumpiri, ci și politicile greșite ale actualului guvern.
"Am senzația că Republica Moldova luptă și a trimis toată tehnica și motorina în acest conflict. Nu este posibil ca două țări aflate în conflict să aibă o inflație de 16-17 % și noi de 27 %. Este un nou furt din buzunarul fiecăruia", a declarat Foca.