Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinău: Cresc tarifele la călătoriile cu transportul public

Tarifele la călătoriile cu transportul public în Chișinău ar putea crește. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Prețul biletului pentru călătoriile cu autobuzul și troleibuzul, în Chișinău, ar putea fi de șase lei. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului, Ion Ceban, care va propune proiectul în acest sens pentru aprobare la ședința din 12 mai a Consiliului municipal Chișinău. Potrivit lui Ceban, tariful nu a fost ajustat încă din 2009.
Primarul a precizat că majorarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public este cauzată de creșterea prețurilor în primul rând la carburanți și energie electrică. La fel, anunță Ceban, s-au scumpit și piesele de schimb, consumabilele, etc.
„Ajustările la tarife sunt inevitabile. Vreau să fac o precizare. Prețul real pentru călătoriile cu troleibuzul este de 7,40 lei, iar cu autobuzul - 19,00 lei”, a declarat Ion Ceban.
Primarul recomandă tuturor celor care călătoresc de cel puțin două ori pe zi cu troleibuzul ori autobuzul să procure abonamente. Potrivit lui, cu abonament, oamenii vor cheltui mai puțin pentru călătoriile cu transportul public. La fel, Ion Ceban anunță că mai multe categorii de persoane vor beneficia de transport gratuit. Este vorba de pensionari și elevi în primul rând.
„Este vorba de 200 de mii de pensionari care vor călători gratuit. 40 de mii de elevi ai claselor I-a -IV-a, la fel vor călători gratuit. De aceste înlesniri vor beneficia în continuare copiii de la 1 la 7 ani. Aproximativ 18 categorii de persoane vor beneficia de călătorii gratuite în transportul public din Capitală”, a precizat primarul Chișinăului.
Trebuie precizat, abonamentul pentru o lună va costa 234 de lei, pentru cel de trei luni prețul va ajunge la 594 de lei, iar un abonament pentru jumătate de an va costa 972 de lei.
Rusia
“Gazprom” livrează gaz prin Ucraina către UE conform contractului