Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful administrației din Cobasna, despre dronele observate deasupra localității

Conducătorul administrației satului Cobasna susține că deasupra acestei localități zboară cu regularitate drone începând cu luna februarie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Deasupra localității Cobasna zboară drone neidentificate încă din luna februarie, a declarat pentru agenția noastră de presă primarul acestei localități din stânga Nistrului, Leonid Curacov.
Edilul a precizat că locuitorii din sat au observat drone deasupra localității în lunile februarie și martie și asta se întâmpla foarte des. De regulă, aparatele de zbor fără pilot veneau din direcția Ucrainei.
„Ele zburau spre unitatea militară, dar nu se apropiau. Se învârteau și plecau”, a menționat Curacov.
Potrivit lui, din 13 sau din 14 aprilie drone deasupra localității n-au mai fost observate, iar la această oră situația în Colbasna este liniștită.
Pe 27 aprilie forțele de ordine din regiunea transnistreană au anunțat că spre localitatea Cobasna au fost efectuate împușcături din direcția Ucrainei.
În Cobasna se află cel mai mare depozit de muniții. Paza acestuia este asigurată de militari ruși din grupul operativ al armatei ruse.
Liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a dat indicații ca în spațiul aerian al regiunii să nu fie admis zborul dronelor, dacă în acest sens nu a fost dat acordul prealabil al autorităților regiunii.
Politică
Peste 340 de mii de transnistreni dețin cetățenia Republicii Moldova