Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul l-a lipsit pe deputatul Radu Mudreac de imunitate parlamentară

Parlamentul a votat, cu 54 de voturi, pentru lipsirea deputatului Radu Mudreac de imunitate parlamentară la cererea Procurorului General interimar.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova, la solicitarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, l-a lipsit pe deputatul Radu Mudreac de imunitate parlamentară. Totodată, parlamentul și-a dat consimțământul ca acesta să fie anchetat, trimis în judecată, reținut și arestat. Acesta va fi cercetat penal pentru „spălarea banilor în proporții deosebit de mari”, infracțiune prevăzută la alineatul (3), litera b) de la articolul 243 din Codul penal.
Pentru ridicarea imunității lui Mudreac au votat deputații PAS.
Procuratura a pornit urmărirea penală în privința lui Mudreac în baza Ordonanței Procurorului General Interimar pe 20.04.2022. În acest dosar mai sunt vizate și alte persoane, inclusiv soția deputatului. Procurorii consideră că există „bănuieli rezonabile” că cei vizați ar fi implicați în comiterea infracțiunii de la alineatul (3), litera b) de la articolul 243 din Codul penal.
Ar fi vorba despre o sumă de aproximativ 7 milioane de lei.
Radu Mudreac a calificat acuzațiile Procuraturii drept aberații. El consideră că ar fi vorba despre o greșeală.
Mai mulți deputați din opoziție au pus la îndoială corectitudinea acțiunilor procuraturii.