Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Amenzi uriașe pentru purtatul panglicii Sfântul Gheorghe pe 9 mai

Guvernarea de la Chișinău anunță amenzi pentru purtatul panglicii Sfântul Gheorghe pe 9 mai și își propune să le explice oamenilor care sunt „daunele” acestui simbol.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Pe data de 9 mai, când în multe țări, inclusiv în Moldova, va fi sărbătorită victoria asupra fascismului, pentru purtatul panglicii Sfântului Gheorghe vor fi pedepsiți atât cetățenii, cât și organizatorii evenimentelor. Precizări în acest sens a făcut deputatul PAS Olesea Stamate, care este și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova.
Amenzile, potrivit lui Stamate, vor fi aplicata atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, în dependență de cine le folosește.
Stamate a explicat că decizia PAS de a interzice acest simbol este necesară în contextul războiului din Ucraina. Ea a mai spus că deputații PAS ar urma, până pe 9 mai, să le explice cetățenilor de ce n-ar trebui să folosească panglica Sfântului Gheorghe și de ce deputații din echipa Maiei Sandu au votat pentru această interdicție.
Legea votată de majoritatea PAS, care prevede interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe, precum și a altor simboluri, utilizate de participanții la acțiunile militare din Ucraina, introduce amenzi de până la 9000 de lei și muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice, conform documentului, pot lua amenzi de până la 18 mii de lei.
Deputații socialiști și cei comuniști au condamnat categoric adoptarea acestei legi.