Galerie foto
Vedeți în imagini spectaculoase ce se întâmplă în Moldov și în lume

Paștele Catolic în lume

Astăzi catolicii au sărbătorit Învierea Domnului – Paștele. Este pentru prima dată în ultimii trei ani când oamenii au putu să meargă la slujba de Paști, în anii precedenți având interdicția de a face asta sub pretextul pandemiei de coronavirus.
Sputnik
1 / 10

Credincioșii se adună pentru a participa la slujba catolică din Duminica Paștelui, oficiată de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru din Vatican, duminică, 17 aprilie 2022. Pentru mulți creștini catolici, acest weekend este o premieră în trei ani când participă personal la slujba de Înviere.

2 / 10

Veronica Serrano, în vârstă de 7 ani, participă la ceremonia din Duminica Paștelui „Coborârea Îngerului”, parte din Săptămâna Mare - Tudela, nordul Spaniei, duminică, 17 aprilie 2022.

3 / 10

Fete care poartă măști faciale pentru a preveni răspândirea coronavirusului, în timpul slujbei tradiționale din Duminica Paștelui în Quezon City, Filipine, 17 aprilie 2022. Evenimentul culminează cu celebrarea Săptămânii Mare în națiunea filipineză, care este predominant romano-catolică.

4 / 10

Un preot catolic irakian administrează Sfânta Împărtășanie în timpul slujbei din Duminica Paștelui la Biserica Al-Tahera (Imaculata Concepție) din Qaraqosh, districtul Hamdaniyah din provincia nordică a Irakului Nineve, pe 17 aprilie 2022.

5 / 10

Papa Francisc (centru) face semn mulțimii de credincioși după tradiționala binecuvântare „Urbi et Orbi” (Către oraș și către lume) la finalul slujbei catolice din Duminica Paștelui pe care a oficiat-o duminică în Piața Sf. Petru din Vatican, 17 aprilie 2022.

6 / 10

Coș cu copturi pascale și ouă la slujba festivă de Paște din Catedrala Catolică Schimbarea la Față a Domnului din Novosibirsk.

7 / 10

Creștinii participă la o liturghie de Paște în Biserica Our Lady of Fatima din Islamabad, Pakistan, duminică, 17 aprilie 2022.

8 / 10

Creștinii participă la slujba din Duminica Paștelui la Catedrala Santo Petrus din Bandung pe 17 aprilie 2022.

9 / 10

Membrii Misiunii Legio Maria a Bisericii Africane - în timpul sărbătorilor de Paște, chiar înainte de miezul nopții, în Nairobi, pe 16 aprilie 2022.

10 / 10

Catolicii aprind lumânări în timpul slujbei din Duminica Paștelui la biserica St. Anthonys din Colombo, pe 17 aprilie 2022.