Operațiunea militară din Ucraina

Familiile din Chișinău care găzduiesc refugiați vor primi asistență financiară unică

Locuitorii Capitalei care au găzduit în casele lor refugiați ucraineni vor primi asistență financiară unică.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Familiile din orașul Chișinău care găzduiesc refugiații din Ucraina vor primi o asistență financiară unică de 3 500 de lei (190 dolari SUA). Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe o rețea de socializare.

"Sunt eligibile familiile din capitală care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina pentru o perioada de minimum o săptămână", a scris Ceban.

Potrivit edilului șef, asistența financiară este destinată susținerii familiilor din municipiu pentru a face față costurilor suplimentare pentru alimentare și alte nevoi esențiale.
Pentru a beneficia de ajutorul anunțat, familiile-gazdă se vor înregistra online pe platforma www.uahelp.md, completând informația indicată pentru a putea primi banii la oficiile Western Union.
Totodată, Primăria municipiului Chișinău a identificat cinci oficii, în fiecare sector al Capitalei, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu au posibilitatea de a se înregistra de sine stătător.

Adresele oficiilor amplasate în sectoarele orașului:

Sectorul Botanica: - Pretura Botanica (str. Teilor 10)
Sectorul Buiucani: - Pretura
Buiucani (str. Mihai Viteazul 2)
Sectorul Centru: Pretura Centru (str. Bulgara 43)
Sectorul Ciocana: Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Batrân 4/3)
Sectorul Rîșcani: Centrul de plasament temporar al persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studentilor 7/5).
Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă de astăzi, 15 aprilie, iar activitatea oficiilor pentru înregistrarea online va fi disponibilă de luni, 18 aprilie 2022.
Operațiunea militară din Ucraina
Moldova primește un lot de ajutor umanitar din Azerbaidjan, pentru susținerea refugiaților