Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiile de vegetație amenință capitala Găgăuziei - FOTO

Pompierii îndeamnă populația să nu aprindă vegetația uscată și terenurile din apropierea gospodăriilor.
Sputnik
KOMRAT, 31 martie - Sputnik. Aproape cinci hectare de vegetație uscată și pădure tânără au ars cu o seară înainte într-unul din cartierele noi ale capitalei găgăuze. Angajații unei baze comerciale au fost printre primii care au observat incendiul. Ei au încercat să stingă focul cu ajutorul mijloacelor improvizate și stingătoare.
"Am văzut o flacără mare, totul a ars. Focul a izbucnit din zona de locuit și a ajuns până aici din cauza vântului", a spus un angajat al bazei.
Incendiu de vegetație în Găgăuzia
Vântul a răspândit rapid flăcările pe suprafețe mari. Dându-și seama că nu pot face față singuri, locuitorii din Komrat au chemat pompierii. La fața locului au sosit două autocisterne, precum și o mașină de intervenție. Incendiul, care s-a extins rapid, a fost stins de pompieri mai bine de o oră și jumătate.
1 / 6
Степные пожарам в Гагаузии
2 / 6
Степные пожарам в Гагаузии
3 / 6
Степные пожарам в Гагаузии
4 / 6
Степные пожарам в Гагаузии
5 / 6
Степные пожарам в Гагаузии
6 / 6
Степные пожарам в Гагаузии
Flăcările și norii de fum din oraș se vedeau de departe. Potrivit reprezentanților autorităților locale, de această dată tragedia a fost evitată și incendiul a fost localizat. Pentru a preveni repetarea unor astfel de povești, personalul primăriei va acționa operativ.
"Cel mai probabil, mai mulți copaci au fost afectați. Vom vedea consecințele mai târziu și atunci vom vedea dacă au înflorit sau nu. Aceasta este o lecție bună pentru noi", a declarat primarul Serghei Anastasov pentru Sputnik Moldova.
Direcția Regională pentru Situații de Urgență din Găgăuzia anunță că în ultimele trei luni au fost înregistrate zilnic între 10-15 cazuri de incendii de vegetație.