Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce spun rușii despre acțiunea militară specială în Ucraina – Sondaj

În cadrul unei cercetări sociologice desfășurate în Rusia, cei chestionați au fost solicitați să spună ce scopuri urmărește Rusia în Ucraina și ce rezultate vrea să obțină aceasta în cadrul operațiunii militare.
Sputnik
73 la sută din cetățenii ruși consideră că decizia Moscovei de a desfășura operațiunea militară specială în Ucraina a fost una corectă, în timp ce doar 14 consideră că aceasta este una incorectă.
Acesta lucru îl arată cercetarea sociologică FOMnibus, desfășurată în data de 20 martie. Este de remarcat că numărul rușilor care susțin operațiunea militară specială din Ucraina este în creștere, dar fiind că la câteva zile după începerea acesteia (27 februarie) doar 65 la sută o susțineau, pe când 17 la sută erau împotrivă.
Majoritatea rușilor care au fost chestionați în cadrul cercetării sociologice efectuate de către FOMnibus, mai exact 71 la sută, au spus că scopul principal al misiunii militare speciale este “asigurarea securității Rusiei, obținerea demilitarizării Ucrainei și neadmiterea amplasării pe teritoriul ei bazelor NATO”.
După care, 52 la sută afirmă că scopul principal urmărit de Rusia este “apărarea populației Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk”.
21 la sută cred că scopul principal urmărit de ruși în Ucraina este “schimbarea cursului politic al Ucrainei și debarcarea naționaliștilor de la putere”. Și doar 10 la sută au afirmat că scopul operațiunii militare este “lichidarea statalității Ucrainei, alipirea teritoriilor ei la Rusia”.
Opt la sută din participanții la sondaj nu au dat niciun răspuns.
Precizăm că cercetarea sociologică FOMnibus se efectuează în fiecare săptămână în Rusia la nivel național. Ea a fost efectuată în perioada 18-20 martie 2022, în 53 de regiuni ale Rusiei, în 104 de localități. În cadrul cercetării au fost chestionați 1500 de oameni. Marja de eroare este 3,6%.