Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să știm despre indicatoarele noi în ucraineană și rusă apărute în Moldova

Pe drumurile naționale din Moldova au apărut indicatoare noi în limbile ucraineană și rusă.
Sputnik
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Pe drumurile naționale din Moldova au fost instalate 20 de indicatoare rutiere noi, care ajută cetățenii din Ucraina să ajungă spre punctele de trecere a frontierei cu România. Anunțul este publicat sâmbătă de serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova.
„Un indicator are dimensiunea de 1m x 2m, este de culoare galbenă, iar textul este accesibil în limba ucraineană și rusă. Semnele de circulație arată direcția și denumirea punctelor de trecere a frontierei și distanța până la acestea”, este menționat în comunicatul făcut public de Guvern.
Indicatoarele, potrivit sursei, au fost instalate în perioada 9-11 martie 2022.
„Astfel de indicatoare au fost instalate pe drumurile naționale de la punctele de trecere a frontierei pe segmentul Moldova - Ucraina spre cele de pe segmentul Moldova - România. Refugiații din Ucraina care călătoresc cu automobilele personale se pot orienta mai ușor pentru a ajunge la punctele de trecere a frontierei cu România de la Cahul, Giurgiulești, Rădăuți, Costești și Sculeni”, mai precizează serviciul de presă al executivului.
În cuminicat a fost subliniat și faptul că „direcționarea călătorilor din Ucraina spre alte puncte de trecere a frontierei decât cel de la Leușeni a fluidizat traficul și a redus cozile în vama Leușeni-Albița”.
Societate
Peste 12 mii de persoane au traversat frontiera Moldovei în 12 ore