Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt secretarul Federației de Biatlon din Republica Moldova Petru Bria, specialistul Serviciului 112 Ana Carpovici, Elena Cupceanu, mămica lui Marius, un copil cu implant cohlear, Marius și logopedul Galina Lozan.
Sputnik
În Republica Moldova sunt monitorizați peste 1500 de copii cu diferite forme de surditate, iar cifra este în continuă creştere. Conform informațiilor oferite de către Centrul Republican de Audiologie din Republica Moldova, sunt depistate anual cca 80-100 de cazuri noi de surditate. 40 dintre acestea se referă la copii care sunt eligibili pentru implant cohlear. Despre aceste probleme de sănătate vom discuta cu Elena Cupceanu, mămica lui Marius, un copil cu implant cohlear, Marius și logopedul Galina Lozan.
Astăzi, 11 februarie este marcată Ziua europeană a numărului unic de urgență 112. La acest numărul unic pentru apeluri de urgență 112 se apelează atunci când este necesară intervenția agențiilor specializate de intervenție, pentru asigurarea asistenței imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică, privată ori mediul. Cât de important este acest Serviciu în Republica Moldova ne spune specialistul în relații publice al Serviciului 112, Ana Carpovici.
Despre Jocurile Olimpice de la Beijing discutăm cu Petru Bria, secretarul Federației de Biatlon din Republica Moldova.