Chișinăuienii salută inițiativa, deși nu sunt pe deplin mulțumiți de modul în care este organizat procesul.
"Observ că există probleme de organizare. Sunt foarte multe încăperi pustii. Gândiți-vă. Primăria ar fi putut să se gândească nu doar la amenajarea în stradă, ci și în încăperi. Sunt case de cultură care nu funcționează, școli care nu activează”, a declarat un locuitor al municipiului Chișinău.
În prima zi oamenii au înțeles greșit intenția autorităților, crezând că se pot testa fără să aibă îndreptare de la medicul de familie.
„Da, în primele zile noi ne-am confruntat cu faptul că oamenii nu au înțeles acea informație care a fost în mass-media cu privire la testare și ei se adresau pur și simplu cu pașaportul, dorind să facă test”, a declarat Lidia Iurkovskaia, manager al Centrului medicilor de familie №11.
Colega ei, Aurelia Eșanu, a avut un îndemn către pacienți: „Rugăm oamenii să ne înțeleagă corect. Medicii au telefoane de serviciu, dar ei sunt foarte ocupați, permanent cineva sună. Și asta este doar spre binele pacientului. Mizăm pe înțelegere și solidaritate din partea populației. Împreună cred că vom ieși din această situație dificilă."