Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bărbat și-a pus viața în pericol pentru a-și salva câinele: A sărit după el în lac

Un bărbat din Chișinău a încercat să-și salveze de la înec patrupedul și a fost cât pe ce să moară el însuși.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Un bărbat de 50 de ani, locuitor al Chișinăului, a sărit în lacul din parcul Valea Morilor ca să-și salveze câinele. Patrupedul a sărit în bazinul acvatic ca să prindă rațe și nu a mai putut ieși la mal, iar stăpânul său a încercat să-l ajute și a intrat și el în apă. La un moment dat, salvatorii care patrulau zona au auzit strigăte de ajutor. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 22 ianuarie.
„Bărbatul se afla la o distanță de aproximativ patru metri de la mal, dar din cauza podului de gheață format și a apei foarte reci nu reușea să ajungă la mal. În mai puțin de cinci minute acesta a fost recuperat în siguranță de salvatori”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Bărbatul a fost condus de urgență la stația de salvare pentru a-și schimba hainele ude și a se încălzi. Acum viața bărbatului este înafara oricărui pericol.
IGSU informează că de la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice. În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheața lacurilor și râurilor și să-și monitorizeze strict copii și animalele de companie.