Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații și-au încheiat vacanța: Când începe sesiunea ordinară de primăvară

Sesiunea parlamentară de primăvară urmează să înceapă în data de 1 februarie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele Legislativului Igor Grosu.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Deputații au revenit din vacanță, iar începând cu 1 februarie va începe sesiunea de primăvară. Președintele Parlamentului Igor Grosu a semnat dispoziția privind convocarea Parlamentului în sesiunea ordinară de primăvară.
Astfel, Biroul permanent al Legislativului urmează să stabilească data exactă a primei ședințe și să pregătească ordinea de zi.
După revenirea din vacanță, deputații lucrează în comisiile permanente și în cadrul fracțiunilor parlamentare.
„Deputații vor aborda mai multe subiecte importante pe platforma comisiilor care urmează să se întrunească în ședințe începând cu săptămână curentă. De asemenea, mai multe comisii vor desfășura consultări publice pe marginea unor proiecte de lege”, se menționează într-un comunicat de presă al Parlamentului.
Precizăm că ultima ședință a Parlamentului din anul 2021 a avut loc în data de 24 decembrie.
Amintim că Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.
Economie
Ultima oră: Compensațiile la gaz și energia termică ar putea crește