Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șase obișnuințe ale rușilor, considerate "ciudate" de către turci

BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik. Publicația turcească Medya Günlüğü a enumerat obișnuințele rușilor care sunt considerate bizare de străini.
Sputnik
Mai întâi de toate, este vorba de darurile pe care rușii le fac în timpul vizitelor. “O cutie de bomboane, o tortă, jucării pentru copii sau flori. Important nu este atât cadoul, ci atenția”, spune autorul articolului.
Surprinde și obișnuința rușilor e a lăsa lingurița în cană. Ei consider că în acest fel ceaiul este mai gustos.
În afară de aceasta, miră și faptul că rușii mănâncă înghețată iarna.
O altă obișnuință “ciudată” este legat de faptul că rușii sărbătoresc Anul Nou și vechiul An Nou. “Cu alte cuvinte, în fiecare an rușii au două momente pentru a-și pune dorințe, să bea și să chefuiască”, menționează articolul.
De asemenea, străinii consideră stranie obișnuință de a amâna lucrurile până în ultima clipă. Totodată, menționează autorul, rușii sunt niște persoane foarte optimiste.
“Capacitatea de a rezista chiar și în cele vitrege condiții și urarea “totul va fi bine” formează nucleul dur al caracterului rus”, concluzionează articolul.