Coronavirus

Noi cazuri de infectare cu varianta „omicron” în România: Care e situația în țara vecină

România anunță noi cazuri de infectare cu tulpina „omicron” a coronavirusului. Numărul celor infectați cu noua variantă a ajuns deja la 183.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. În ultimele două zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din România au confirmat încă 91 cazuri de infectare cu tulpina „omicron”. Despre asta anunță Ministerul Sănătății din țara vecină.
Potrivit autorităților din România, este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârsta de până la 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.
Este precizat că nouă persoane din cele 91 au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Conform datelor oficiale, până în prezent în România au fost depistate 183 de cazuri de infectare cu varianta „omicron”.
Menționăm că în Moldova, deocamdată, nu s-au înregistrat cazuri de infectare cu „omicron”. Totuși, autoritățile din sănătate au declarat anterior că nu exclud că în Republica Moldova ar exista cazuri de infectare cu tulpina „omicron”, doar că nu există deocamdată probe de laborator care ar confirma acest lucru.
Specialiștii au prelevat 16 probe din mai multe regiuni ale țării, iar rezultatul secvențierii a arătat că nicio probă nu reprezintă varianta „omicron” a coronavirusului de tip nou. În cazul tuturor celor 16 probe a fost determinată varianta „delta” a COVID-19.
Podcasturi
Cum afectează COVID-19 vederea și sistemul nervos