Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cursul valutar al BNM pentru 31 decembrie: Cât costă euro și dolarul

Leul pierde din cotații în ultima zi din anul 2021. Banca Națională a Moldovei a publicat principalele valori de referință care vor fi valabile și pentru zilele de 1 și 2 ianuarie 2022.
Sputnik
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit ratele oficiale ale principalelor valute de referință pentru vineri, 31 decembrie. Astfel, dolarul american este cotat cu 17,74 lei, euro - cu 20,09 lei, o hrivnă ucraineană va costa 65 de bani, un leu românesc - 4,05 lei moldovenești, iar rubla rusească va echivala cu 23 de bani.
Conform cursului valutar BNM, dolarul a crescut cu doi bani, euro s-a scumpit cu șase bani, leul românesc poate fi cumpărat cu un ban mai mult, rubla rusească a scăzut cu un ban, iar hrivna își păstrează cotațiile anterioare.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.