Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ce își doresc copiii de Anul Nou: Iată ce i-au scris unii Moșului

Mai mulți copii din Capitală s-au întâlnit cu Moș Crăciun. Aceștia au cântat, au dansat și au primit cadouri de la Moșul. Copiii spun că cel mai mult își doresc ca familia să le fie sănătoasă.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Academia lui Moș Crăciun a reușit să le organizeze mai multor copii din Capitală o întâlnire cu Moș Crăciun. Marele eveniment a avut loc vineri seara, în incinta sediului central al Poștei Moldovei. Copiii au venit ca să scrie scrisori și personal să i le înmâneze Moșului. Unii au cântat și au dansat, iar apoi am primit și daruri.
Anual, timp de două decenii, Academia lui Moș Crăciun le organizează micuților o întâlnire cu Moșul, excepție a fost însă anul trecut, deoarece din cauza restricțiilor privind noul coronavirus nu a fost posibilă organizarea evenimentului. Totuși, Moș Crăciun a primit scrisori și i-a răspuns fiecărui copil în parte.
Ajutorii Moșului spun că în acest an, scrisorile au început să vină încă din octombrie, iar până acum peste trei mii de copii deja au reușit să-i scrie câte o scrisoare. Moș Crăciun a menționat că citește cu atenție fiecare răvaș, iar spiridușii îl ajută să răspundă fiecărui copil.
Moșul a precizat pentru Sputnik Moldova că cel mai des copiii îi cer jucării și dulciuri, unii își doresc sănătate, iar alții vor ca părinții să se întoarcă acasă. Astfel, Moș Crăciun a menționat că încearcă să îndeplinească toate dorințele treptat, deoarece pentru unele e nevoie de mai mult timp.
Ajutorii Moșului spun că an de an primesc scrisori din diverse țări, inclusiv din Rusia, România, SUA, chiar și din China.
Scrisorile pentru Moș Crăciun sunt transmise gratuit, prin intermediul Poştei Moldovei. Este suficient ca pe scrisoare să se menționeze că este destinată Moșului și adresa pe care Moșul va putea trimite înapoi un răspuns. Menționăm că și adulții îi pot scrie o scrisoare lui Moș Crăciun pentru a-i spune ce își doresc în noul an.