Coronavirus

Ultimă oră: Noi restricții anti-COVID în Chișinău - Anunțul lui Ion Ceban

Pe teritoriul Chișinăului a fost instituit Codul Portocaliu de alertă epidemiologică. Edilul șef a anunțat relaxarea unor restricții anti-COVID.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Capitala a intrat sub Cod Portocaliu de alertă epidemiologică. În acest context vor fi relaxate unele măsuri anti-COVID pe teritoriul municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către primarul general, Ion Ceban.

”Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău din ziua de astăzi a stabilit pe întreg teritoriul municipiului Chișinău Cod Portocaliu. Acest lucru ne permite relaxarea unor măsuri atât pentru HoReCa, cât și pentru domeniul sportiv, pentru domeniul cultural”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, edilul-șef a comunicat că municipalitatea va veni cu detalii și va publica decizia Comisiei în scurt timp.
Ceban a ținut să precizeze că, din 1 decembrie, teatrele și sălile de concert vor reveni la regim obișnuit de lucru, cu păstrarea normelor de siguranță și cu prezentarea certificatului COVID-19.
Potrivit ultimelor date prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în prezent cinci localități se află sub Cod Verde de alertă. Codul Portocaliu este instituit în municipiile Chișinău și Bălți, dar și raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Ialoveni și Șoldănești.
Coronavirus
Incidența COVID-19 în Moldova: Câte raioane au trecut la ”Cod Verde”
Totodată, raioanele Briceni, Cantemir, Telenești, Florești și Hâncești au fost trecute la Codul Verde. În celelalte regiuni ale țării este valabil ”Codul Galben”.
În prezent, alerta Cod Roșu de COVID-19 este menținută doar în regiunea transnistreană.