Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, întrebată dacă va mai participa la Platforma Crimeea: Ce a răspuns președintele

Președintele Maia Sandu a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit inclusiv despre participarea sa la summitul Platformei Crimeea de la Kiev și negocierile cu Gazprom.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Șeful statului Maia Sandu a fost întrebată în cadrul conferinței de presă de astăzi dacă participarea sa la summitul Platformei Crimeea de la Kiev a influențat negativ negocierile cu Gazprom privind prelungirea contractului cu Moldova.
„Republica Moldova a respectat întotdeauna integritatea teritorială a Ucrainei, așa cum Ucraina a respectă integritatea teritorială a Moldovei. Faceți aluzie că vizita mea a avut un efect negativ, acest lucru este unul fals”, a spus președintele.
Maia Sandu a fost rugată să precizeze dacă va mai participa la astfel de summituri.
„Da, bineînțeles. Într-o formă sau alta o să continuăm să spunem că respectăm integritatea teritorială a Ucrainei”, a spus Maia Sandu.
Amintim că la începutul lunii august președintele țării, Maia Sandu, a participat la summitul „Platformei Crimeea”, unde a susținut un discurs în care a declarat că Moldova se pronunță pentru integritatea teritorială a Ucrainei. „Platforma Crimeea” este un mecanism internaţional de consultare şi comunicare iniţiat de Kiev, care are drept scop „reîntoarcerea peninsulei în componența Ucrainei”.
Societate
Sandu explică: De ce a respins cererea de grațiere a mamei condamnate pentru un credit
Kremlinul consideră „Platforma Crimeea” o acțiune anti-rusească. "Considerăm această acțiune drept una extrem de neprietenoasă față de țara noastră. Nu acceptăm categoric astfel de declarații în raport cu o regiune rusească, în raport cu Crimeea", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.